Vasile Ernu

În viaţă există lucruri mult mai îngrozitoare decît moartea BR Anna Ahmatova

În viaţă există lucruri mult mai îngrozitoare decît moartea
Anna Ahmatova
blog

Mr.Freeman – cartoon philosophy

Mr__FreemanMr. Freeman este unul din cele mai importante fenomene aparute pe RuNet (Internetul de limba rusa). A luat viata acum un an (septembrie 2009) si face furori nu numai pe RuNet. Deja este tradus si are o cariera internationala. Cine este Mr.Freeman nimeni nu stie caci autorii lui nu-si dezvaluiesc identitatea.  “MR.Freeman sint EU” personajul de desen animat care ia la bani marunti, cu mult cinism si ironie, mai toate cutumele societatii de consum. El este un adevarat filosof al zilelor noastre. Are un scop declarat: vrea sa ne faca sa gindim.  Sper ca zilele ce urmeaza sa fac un interviu cu el (mai da din cind in cind interviuri pe email, dar e greu de convins)… Cite ceva depre el aici (in engleza si romana aici).

Iata si 2 exemple.

-
11 August, 2010
in: Blog, Noutati   
3 comentarii

Comments

3 Responses to “Mr.Freeman – cartoon philosophy”

 1. Vladimir B.
  August 17th, 2010 @ 9:50 am

  Mie, sincer, insul Free Man mi s-a părut super plicticos: debitează un set complet de truisme, banalităţi şi locuri comune etc. Asta mi-a evocat pe curatorul viitoarei bienale de artă de la Moscova, Peter Weibel, care spune, absolut abisal, că apariţia peste tot — dar mai ales în China! — a unor muzee de contemporary art se explică prin criza modernităţii!!! Nu e caraghios? Noi credeam că ştim asta demult…))))

 2. vasile
  August 17th, 2010 @ 10:18 am

  pai poate Peter Weibel a descopert acum asta.. hihi

 3. Vladimir B.
  August 17th, 2010 @ 4:19 pm

  ma tem ca nu e chiar asa: insul conduce de mai multi ani ZKM, una din cele mai progresiste instutii de new media din Europa. Astfel s-a auzit pe harta lumii de or. Karlsruhe, cum Documenta a ridicat ratingul Kassel-ului…

Leave a Reply