Vasile Ernu

În viaţă există lucruri mult mai îngrozitoare decît moartea BR Anna Ahmatova

În viaţă există lucruri mult mai îngrozitoare decît moartea
Anna Ahmatova
blog

Impresii de la Chisinau – oamenii obisnuiti (II)

Menaru (Anne-Marie Blajan) a mers la Chisinau si scrie un jurnal…. mi-a citit si cartea pe post de ghid. Sper ca nu si capitolul cu alcoolul…. pe post de ghid… sa vedem ce spune.

Sederea mea la Chisinau m-a facut sa ii inteleg mai bine pe oamenii de-acolo, sa renunt la niste idei pe care le avea despre ei, sa imi intareasca altele. E adevarat ca inainte sa merg acolo am citit cartea lui Vasile Ernu: Made in URSS. Stiti cum e cand te pregatesti sa pleci in concediu si citesti un ghid turistic foarte bun care te pregateste pentru ceea ce va urma? Ei bine, cartea lui Vasile Ernu exact asta a fost pentru mine. M-a ajutat sa inteleg viata oamenilor din RSS Moldova, caci intelegand asta, iti e foarte usor sa intelegi lucrurile astazi. Si pe moldoveni/romani/cetatenii Moldovei, sau cum vreti sa ii numim.

-
30 March, 2010
in: Blog, Noutati   
2 comentarii

Comments

2 Responses to “Impresii de la Chisinau – oamenii obisnuiti (II)”

 1. Anne-Marie Blajan
  March 30th, 2010 @ 12:13 pm

  Draga Vasile, sper ca imi permiti sa iti spun asa (de altfel ne-am cunsocut la o petrecere de Cracin a Hotnews, decoperind ca Simona, colega mea din liceu este sotia ta; ea imi spune Mena), am citit cartea pe nerasuflate, nu am putut-o lasa din mana. Am citit si capitolul cu alcoolul – mama ce inventivi puteau fi oamenii!- si cel cu sexul si cel cu “supararea” ta asupra modului in care Occidentul prezinta cel de-al doilea razboi mondial.
  Iti multumesc mult pentru ajutorul pe care mi l-a dat cartea ta sa inteleg oamenii de la Chisinau si sa merg cu sufletul deschis acolo. Chiar ma gandeam sa o sun pe Simona sa vad cum as putea face sa obtin o semnatura pe carte. 🙂 Acum citesc Ultimii eretici ai imperiului. Cam greu sa las si cartea asta din mana. Cred ca o voi termina joi, cand plec spre Deva. La cat de mult m-a prins, mi-e teama ca o termin inainte de epuizarea celor 8 ore pe care le voi face cu trenul pana la mama, la Deva. 🙂
  Sarbatori fericite va doresc si un Paste cu lumina in suflet si bucurii alaturi de cei dragi!
  Mena (Anne-Marie)

 2. vasile
  March 30th, 2010 @ 1:03 pm

  cu placere
  tinem legatura
  v.e.

Leave a Reply