Vasile Ernu

În viaţă există lucruri mult mai îngrozitoare decît moartea BR Anna Ahmatova

În viaţă există lucruri mult mai îngrozitoare decît moartea
Anna Ahmatova
blog

Nemţii trec Prutul, partizanii din Cartier sînt cu ei

Invitatie-feb-2010-1Design de carte germană la Chişinău

Centrul de Carte Germană din Bucureşti şi Editura Cartier vă invită miercuri, 10 martie, ora 18.00, la Librăria din Centru, Bd.Ştefan cel Mare nr.26

la vernisajul expoziţiei de carte „Cele mai frumoase cărţi germane 2008-2009”

În deschidere vor lua cuvântul: Ioana Gruenwald, Vasile Ernu şi Sorin Hădârcă (Madrizen)
Expoziţia include titlurile laureate, la cel mai important concurs de design de carte din Germania, „Die schönsten deutschen Bücher”, organizat de Fundaţia Buchkunst din Frankfurt.
În fiecare an, cu ocazia Târgului de Carte de la Frankfurt, are loc festivitatea de premiere a titlurilor alese de un juriu independent. Peste 40 de titluri, premiate la mai multe categorii, stabilite după criterii foarte precise cum ar fi: debut, beletristică, non-fiction, carte de copii, manuale, carte bibliofilă etc. Aşa cum declară conducerea Fundaţiei Buchkunst, toate aceste cărţi trebuie să fie “exemplare din punct de vedere al concepţiei grafice, al layout-ului şi al execuţiei tipografice”.
Cărţile laureate sunt ulterior constituite într-o expoziţie – care include de fiecare dată şi un catalog – care itinerează la numeroase târguri de carte din lume. La Bucureşti ele sosesc de peste 5 ani de zile şi acum ne bucurăm că le putem aduce pentru prima oara la Chişinău. Peste 60 de volume care vă aşteaptă să le răsfoiţi, să vă bucuraţi şi mai ales să vă inspiraţi.

-
4 March, 2010
in: Noutati   
3 comentarii

Comments

3 Responses to “Nemţii trec Prutul, partizanii din Cartier sînt cu ei”

 1. Andi
  March 5th, 2010 @ 3:06 pm

  Cine a ales acest design pentru afis sigur stie care sunt cele mai frumoase carti. In ultimul timp, ma ingrozeau urateniile din librarii, faceau mari deservicii continutului. Am cateva carti pe care le tin presarate la vedere prin casa tocmai pentru ca au coperte fascinante, exprima sufletul cartii. Regret, dar mi-e greu sa nu fac aceasta distinctie, pentru mine o carte trebuie sa fie in intregime frumoasa.
  Cu bine

 2. vasile
  March 5th, 2010 @ 3:11 pm

  mersi andi
  nemtii stiu meserie… noi incercam sa invatam

 3. Vladimir B.
  March 9th, 2010 @ 5:00 pm

  …să povesteşti cum a fost p’acolo! da, noi învăţăm din mers, dar nu ne lipseşte telentul…imaginaţia e bogată.

Leave a Reply