Vasile Ernu

În viaţă există lucruri mult mai îngrozitoare decît moartea BR Anna Ahmatova

În viaţă există lucruri mult mai îngrozitoare decît moartea
Anna Ahmatova
blog

The Last Sunday

Uh. Vad ca am fot injurat pe linie. Unele sit-uri mi-au dedicat pagini intregi. Scuze, chiar nu am vrut sa supar pe nimeni. A fost o opinie. Inteleg ca trebuie sa fim aliniati… scuzati-ma: nu-mi plac uniformele militare (fie sovietice, fie americane), nu-mi place propaganda, nu-mi place sa raspund la comenzi. De ce sa nu putem avea si opinii diferite? Sa nu fim isterici…

Pentru calm si putina liniste propun o excelenta melodie pe care si-o revendica mai multe natiuni (evrei, polomnezi, ucraineni si rusii). Se numeste: in rusa “Utomlennoe Solnce”, in poloneza “To Ostatnia Niedziela”, in engleza “The Last Sunday”. Fata care cinta este o descoperire recenta. E din Vilinius, Lituania. Se numeste Alina Orlova. Cinta in 3 limbi: lituaniana, rusa si engleza. O sa va placa. Aveti interpretarea ei si o varianta aproape originala: comopozitorul Jerzy Petersburski, Recording: Alexandr Cfasman Orkestr, vocal: Pavel Mihailov, produs: Noginskij Zawod 1932. Pace (cu scuturi sau fara scuturi antirachete)….


-
8 February, 2010
in: Blog, Noutati   
13 comentarii

Comments

13 Responses to “The Last Sunday”

 1. Antoaneta
  February 8th, 2010 @ 10:24 pm

  Ah, stiu tangoul, din filmul lui Mihalkov:) NU te necaji, oamenii e prosti si rai. Tu stii c-ar trebui sa facem haz de necaz, de la Bulgakov si Ilf&Petrov citire. Ai primit vederea?

 2. vasile
  February 8th, 2010 @ 11:45 pm

  dada… asa facem…
  da mersi.. acum citeva zile… mersi mult… nu am mai primit o scrisoare/vedere de ani de zile…
  mersi mult

 3. Zenu
  February 9th, 2010 @ 9:23 pm

  Mie mi-a plăcut articolul tău despre NATO. Lumea e plină de „activiști” abili să lipească câte o justificare pentru orice tărășănie. Când se vorbește despre faptul că umbreluța NATO e un coș de beneficii fără prejudicii colaterale se omite din vedere faptul că Bucureștiu n-a avut suferit pe seama vreunui atac terorist (sper din suflet așa să rămână!) însă, în general, e naiv să credem că astfel de alianțe nu se taxează.

  Țin minte. Am fost la Madrid pe 11 martie 2004. Aznar tot era de părere că participarea la operațiunea din Irak nu presupune decât beneficii, dar Aznar cel puțin avea partea lui de adevăr – teroriștii basconi, pe când în România?

  P.S. Tangoul rrupe!

 4. talex
  February 9th, 2010 @ 9:33 pm

  Am ascultat melodia prima data in filmul lui Mihalkov. mi-a placut atat de mult incat am invatat-o la chiatara, chiar si cu doua catrene traduse in franceza

  trompeur comme le soleil
  quittant les flots vermeils
  tu m’as dit au petit jour
  qu’il n’y aurait pas d’amour

  j’ai le coeur qui m’etreint
  car sans peine ni chagrin
  au petit jour frivole
  tu me dis ces paroles

  cand sunt trist ingan intotdeauna aceasta melodie
  numai bine!

 5. vasile
  February 10th, 2010 @ 2:15 am

  mersi Zenu, ma bucur Talex..

 6. Antoaneta
  February 12th, 2010 @ 11:37 pm

  A venit mamuska în compania ereticilor, asadar ma delectez cu scrierea matale, deja m-a captivat. E la fel de frumos sa si trimiti vederi, nu numai sa le primesti, eu ma simt tare bine când le aleg, mai ales ca acum au fost putine si le-am gândit bine.

 7. vasile
  February 13th, 2010 @ 12:04 pm

  Mersi…
  primit si Nascut? sau doar Eretici..?

 8. Antoaneta
  February 13th, 2010 @ 7:46 pm

  Mai întâi eu vreau sa stiu ce-ai mâncat când erai mic de-ai crescut asa destept. Cred ca apropierea de spatiul rus, de o mare cultura, cu extreme de toate felurile si culorile, a avut si mari avantaje, pentru cine a stiut sa profite de ele. E o carte pe care n-o poti lasa din mâna, extrem de inteligenta si de bine scrisa, sintetizezi perfect diferenta dintre socialism si capitalism. Întrebarea este, ce ne facem? Sau ce pot face partizanii ca sa submineze sistemul:) Acum stiu de ce-a fost mama asa entuziasmata, ca s-a întâlnit si cu prietenul ei Ostap Bender pe acolo. Chiar am cautat aseara la videoteca ecranizarea, dar nu aveau asa ceva. Am luat niste filme vechi si faine în schimb.

  Nascut…e acasa, unde ajung si eu dupa 23 martie, asadar mama a decis sa-mi aduca numai una, la cererea mea expresa.

 9. vasile
  February 13th, 2010 @ 11:31 pm

  ok,,
  tinem legatura…
  cind vii primesti si filmele
  v.

 10. Antoaneta
  February 15th, 2010 @ 12:00 am

  Uau, adica ai ecranizarile de Gaidai si Schweizer? Eu am gasit Batrânul Hotabîci si Ivan Vasilievici schimba meseria (tot Gaidai, am vazut piesa la Odeon cândva) la videoteca, tot e bine. Dar pentru a-l vedea încarnat pe Ostap Bender, oh, ti-as da zapada o saptamâna:) Da’ subtitluri au?

 11. vasile
  February 15th, 2010 @ 12:21 am

  gasim…
  v

 12. Micile minuni ale vieţii : Vasile Ernu
  February 23rd, 2010 @ 1:34 pm

  […] fostului Imperiu. Aşa: cîteva descoperiri muzicale din ultima perioadă. Despre Alina Orlova din Vilnius, Lituania care cîntă în lituaniana, rusa si engleza. Amicii de pe OpenSpace mi-au trimis acest […]

 13. Cine asculta acest cintec, nu-si mai gaseste linistea : Vasile Ernu
  April 24th, 2010 @ 11:56 am

  […] zice ultimul cintec de mai jos. Despre fata asta, Alina Orlova, am mai spus cite ceva aici si aici. Mie mi-a placut si o urmaresc. Cinta ca deobicei in lituaniana, rusa si engleza. Citeva noi piese […]

Leave a Reply