Vasile Ernu

În viaţă există lucruri mult mai îngrozitoare decît moartea BR Anna Ahmatova

În viaţă există lucruri mult mai îngrozitoare decît moartea
Anna Ahmatova
blog

Sint mazohist, traiesc in Romania & Vakulovski cu Letopizdet.

Acum citiva ani am organizat un turneu de lansare a volumului Letopizdet a lui Alexandru Vakulovski in colaborare cu Luna Amara (Bucuresti, Iasi, Cluj).
un fragment filmat la concertul de la Cluj. Luna amara cu Sint mazohist, traiesc in Romania si Sandu cu Letopizdet.

si un mesaj de la amicii de la Luna Amara

“Scriitorul si prietenul nostru Alexandru Vakulovski a fost expulzat din Romania, dupa ce a asteptat 4 ani de zile cetatenia romana, dupa ce a scris in romana, dupa ce a muncit in Romania, dupa ce si-a pus sperantele in tara a carei limba au vorbit-o toti ai lui: parinti, bunici, strabunici, stra-strabunici.
Alexandru Vakulovski nu se afla in fata primei absurditati pe care, impreuna, statele roman si “moldovean” i-o servesc. Acum doi ani, el n-a putut merge la inmormantarea propriului tata, pentru ca, odata intrat in Basarabia, n-ar mai fi putut iesi. Acesta este rezultatul politicilor duse de bolsevici ca Ion Iliescu, acesta este rezultatul chermezelor cu “vinisor molodoviniesc” dintre Basescu si Voronin.
Bineinteles, Alexandru Vakulovski este prietenul nostru si al altor artisti si oameni simpli. El nu este un fotbalist de exceptie, ca Maximilian Nicu, care nu stie limba romana, dar si-a luat cetatenia intr-o saptamana. Pentru ca traim in tara in care nu dam doi bani pe cultura, dar in care fotbalul si politica se incuscresc intru prostirea cetateanului.
Multi spun ca “nu stim ce se poate face”. Noi stim precis ce se poate face: se poate schimba legislatia cu privire la obtinerea cetateniei de catre romanii care traiesc in afara granitelor tarii. Nu e un proces simplu, dar nici prea complicat. Tine de vointa politica, insa aceasta poate fi, la randul ei, impulsionata de vointa civica.
Poate ca acest caz. al prietenului Alexandru Vakulovski, nu se va rezolva. Dar poate ca ar putea fi punctul de pornire al unei campanii prin care sa-i aducem – literalmente – mai aproape pe romanii de peste Prut.
Trimiteti un mail la ministru@mae.ro cu mesajul / Libertate si respect pentru Alexandru Vakulovski!

-
28 March, 2009
in: Blog   
Niciun comentariu

Comments

Leave a Reply