Vasile Ernu

În viaţă există lucruri mult mai îngrozitoare decît moartea BR Anna Ahmatova

În viaţă există lucruri mult mai îngrozitoare decît moartea
Anna Ahmatova
blog

Filme rusesti pentru 2009 (bis)

Da
am uitat 2 filme importante. Unul dintre comntatori (vasgar) mi-a atras atentia asupra filmului Dikoe pole. Are perfecta dreptate. deci:

Dikoe pole / Wild field
Regia: Mihail Kalatozishvili
Un film foarte bine apreciat de critica. Jucat bine cu o poveste excelenta (scenariu: Petr Litki & Alexei Samoreadov). Este despre viata unui tinar medic in stepa, o stepa coplesitoare (stepa din Kazahstan)… Atmosfera acestui film este incredibila. Mai toti care l-au vazut au fost incintati in primul rind de atmosfeara. Se intimpla lucruri, unii mor, altii impusca, unii sint salvati de medic. Totul foarte natural. Este un film destul de premiat si poate unul dintre cele mai bune filme rusesti ale anului 2008. ( http://www.dikoepole.ru/en/ )


Дикое Поле from Easydoesit on Vimeo.

Everybody dies but me / Все умрут, а я останусь

Filmul este rgizat de Valeria Gai Germanika (o regizoare tinara care a facut multe valuri in ultimii ani). Filmul a luat un premiu special la Festivalul de la Cannes.
3 adolescente (14 ani), o viata de moscova agitata.. Toate au probleme cu parintii, cu dragostea etc. Fetele jura sa nu intre in “relatii” cu baietii. Prima discoteca, primele ritualuri adolescentine, primele relatii etc. Ce fac fetele cind sint singure? Ce fac adolescentele cind nu mai sint singure, ci cu “posibilii” parteneri? Un film bun depsre viata adolescentelor/adolescentilor.

-
16 January, 2009
in: Blog   
4 comentarii

Comments

4 Responses to “Filme rusesti pentru 2009 (bis)”

 1. Bogdan Ghiurco
  January 18th, 2009 @ 6:31 pm

  Am facut rost de Khrustaliov, mashinu! Sunt foarte curios sa-l vad, dupa asa laude. Dar stie cineva de unde as putea lua o subtitrare? In engleza, in franceza, in doua CD-uri, intr-unul singur, nu conteaza, subtitrare sa fie.

 2. Mircea Popescu
  January 28th, 2009 @ 2:44 am

  Vse umrut mi-a placut. E placut sa vezi ceva despre pusti care nu-s de tot nauciti ca la americani.

 3. furtunescu
  July 17th, 2009 @ 4:26 pm

  unde pot gasi filmul?

 4. vasile
  July 19th, 2009 @ 6:00 pm

  pe Torrens.ru

Leave a Reply