Vasile Ernu

În viaţă există lucruri mult mai îngrozitoare decît moartea BR Anna Ahmatova

În viaţă există lucruri mult mai îngrozitoare decît moartea
Anna Ahmatova
blog

Campania “Lecturi Urbane”

Anul 2010 incepe cu o noua editie Lecturi Urbane. Pe 2 februarie, echipa revine in “underground” cu noutati si cu doze marite de entuziasm.

Pentru ca proiectul creste si spiritul “Lecturi Urbane” se propaga cu viteza, s-a deschis si un punct de colectare de carti la Biblioteca British Council, iar echipa de la Orasul Citeste lucreaza la proiectarea de corpuri de biblioteca in cateva statii de metrou. Initiativa se bucura de sprijin si in alte orase, asa ca in scurt timp evenimentele “Lecturi Urbane” vor depasi granitele capitalei.

Marti, pe 2 februarie, pe peronul statiei Unirea 1, de la ora 19:00, participantii la cea de-a cincea editie Lecturi Urbane te asteapta sa te implici si sa daruiesti o carte. Cartile vor fi daruite calatorilor care se arata interesati de faptul ca se citeste in jurul lor, cu rugamintea ca dupa ce termina de citit cartea sa o ofere mai departe unui alt calator cu metroul. La eveniment vor darui carti omul de radio Mihai Dobrovolschi, scriitorul Vasile Ernu si omul de publicitate Bogdan Naumovici.
afis_februarie Campania “Lecturi Urbane” are drept obiectiv principal incurajarea lecturii in transportul in comun si cultivarea interesului pentru carti in randul bucurestenilor. Un alt scop al evenimentelor organizate sub sigla Lecturi Urbane este infiintarea unei biblioteci “underground”, asa cum exista deja in multe alte tari. Campania este initiata de voluntarii Civika.ro si are loc o data la doua saptamani.

Civika.ro este o platforma de initiativa sociala independenta care reuneste persoanele dispuse sa doneze cateva ore pe luna proiectelor care urmaresc o schimbare in plan social. Activistii Civika.ro initiaza si deruleaza proiecte in domenii ca Dezvoltare Urbana, Dezvoltare Rurala, Educatie, Cultura si Arta, Comunitate, Ecologie aplicata sau Sanatate.

-
2 February, 2010
in: Blog, Noutati   
Niciun comentariu

Comments

Leave a Reply