Vasile Ernu

În viaţă există lucruri mult mai îngrozitoare decît moartea BR Anna Ahmatova

În viaţă există lucruri mult mai îngrozitoare decît moartea
Anna Ahmatova
blog

Lecturi urbane: invazie de carti la metrou

Am ajuns. Stiam de proiect de la Adrian Ciubotaru, dar am vrut sa vad cu ochii mei. Nu eram sigur daca e statia anuntata (Victoriei 1??? nu am mai fost demult acolo). Noroc ca a aparut Ionuca sa ma salveze… Bun. Si deodata s-a facut “negru de carti” (ca sa-l parafrazez pe Canetti). La 19.00 metroul a fost invadat de carti.
Eu am pus mina pe un Cezar Petrescu – Intunecare, Cartea romaneasca 1984. Asa s-a nimerit.
Cineva din calatori se intreba…. Ma scuzi, ce se intampla? Faceti o revolutie cu ajutorul cartilor? Raportam de la fata locului: nu a avut nimeni de suferit.  E un proiect excelent…  si un mic filmulet de la Vlad Ursulean.

-
4 February, 2010
in: Noutati   
7 comentarii

Comments

7 Responses to “Lecturi urbane: invazie de carti la metrou”

 1. ceziceu
  February 4th, 2010 @ 3:05 pm

  ma gandeam de ceva timp si am nevoie de sustinere: poate facem si noi o lectura urbana in Chisianu?

 2. vasile
  February 4th, 2010 @ 3:15 pm

  de ce nu… chisinaul poate fi atacat altfel… el are un alt ritm si alta “gerografie”… primavara, vara, toamna se poate face in parcuri chestii misto…

 3. Zenu
  February 4th, 2010 @ 4:13 pm

  Îmi place “negru de cărţi”. Păcat că nu avem metrou. Dar poate că un flash mob cu carte ar dezrădăcina reticenţa moldovenească de a pune mâna pe carte? Numai să nu-i speriem.

 4. vasile
  February 4th, 2010 @ 4:19 pm

  eu zic ca la chisinau trebuie mers pe alta strategie… nu avem cultura metroului… a propos nici aici nu exista cultura metroului (bucuresti zic),,, In orase precum Londra, Paris si mai ales Moscova, metroul este un cult… bun… la chisinau trebuie facut ceva pe spatii tip terase, parcuri, strazi… chisinaul se preteaza perfect pentru acest gen de flash mob lecturi… trebuie de gindit si actionat. tebuie sa fie unu cu orgamizarea care sa trimite emailul de info si gata… prima oara vin 10 dupa care 100…

 5. Mortar
  February 8th, 2010 @ 12:18 am

  mergeti bre la bebleoteca! entelectualilor! haoleau ce specimene pretentioase!

 6. alfred purdy
  February 8th, 2010 @ 10:01 pm

  aoleu, cind il vad pe tipul ala de la agentia de publicitate, am uitat cum il cheama, gras si cu geaca de piele plus obrazul neras, bagat in chestii “cool”, imi vine sa vars. ideea nu-i rea, dar nu-mi place sa vad aceleasi persoane insurubate in lucrurile astea.

 7. Dana
  February 9th, 2010 @ 1:08 pm

  Erau gratis cartile? Ca asa s-ar explica fenomenul. Orice e gratis e bun, pot sa fie si foi goale.

Leave a Reply