Vasile Ernu

În viaţă există lucruri mult mai îngrozitoare decît moartea BR Anna Ahmatova

În viaţă există lucruri mult mai îngrozitoare decît moartea
Anna Ahmatova
blog

Volumul Născut în URSS de Vasile Ernu a fost publicat în limba georgiană

Comunicatul editurii Polirom

Volumul Născut în URSS de Vasile Ernu a fost tradus şi publicat de curînd în Georgia, la editura Bakur Sulakauri Publishing (traducere de  Gaga Lomidze). Apariţia editorială în traducere georgiană a fost susţinută de Institutul Cultural Român.

Născut în URSS  reprezintă volumul de debut al lui Vasile Ernu (Polirom, 2006, ediţia a II-a, cu CD, în 2007, ediţia III-a în 2010). Cartea a fost distinsă cu Premiul pentru debut al revistei România literară şi cu Premiul pentru debut al Uniunii Scriitorilor din România pe anul 2006. Pentru acelaşi titlu a obţinut nominalizări la Premiul de debut al revistei Cuvântul, Premiul pentru Roman şi Memorialistică al revistei Observator cultural şi Premiul Opera Prima al Fundaţiei Anonimul.

Născut în URSS a fost publicat în anul 2007 la Editura Ad Marginem din Rusia (traducere de Oleg Panfil) şi în 2009 la Editura KX – Critique & Humanism din Bulgaria (traducere de Stilyan Deyanov). De asemenea, volumul a apărut recent la editura Akal din Spania, cu titlul Nacido en la URSS (traducere de Corina Tulbure), la editura Hacca din Italia, în traducerea Annitei Bernacchia, cu titlul Nato in URSS, dar şi la Editura L’Harmattan din Ungaria (traducere László Noémi).

Cartea este în curs de apariţie la editura Claroscuro din Polonia.

restul aici.. 
Si pentru ca ador Georgia si Caucazul…. un fragment dintr-un film genial… un chef georgian (Ne gariui) … regizor George Danelia.. (cu toate ca omul isi serba moartea anuntata… dar altadata cu povestea)… merita atmosfera.. pina la capat

 

-
15 August, 2011
in: Blog, Noutati   
2 comentarii

Comments

2 Responses to “Volumul Născut în URSS de Vasile Ernu a fost publicat în limba georgiană”

 1. Adrian
  August 15th, 2011 @ 7:22 pm

  Felicitari pentru traducere si la cat mai multe pe viitor!
  Cat despre fragmentul din film….absolut genial, la fel ca si restul filmului de altfel.

 2. Desene pentru copii
  September 12th, 2011 @ 2:01 am

  Felicitari pentru site. Ati castigat un cititor.

Leave a Reply