Vasile Ernu

În viaţă există lucruri mult mai îngrozitoare decît moartea BR Anna Ahmatova

În viaţă există lucruri mult mai îngrozitoare decît moartea
Anna Ahmatova
blog

Sfîrşitul geografiei UE

Despre filmul Where Europe Ends ştiam de la Alina Mungiu Pippidi (realizatoarea  acestui film documentar). Filmul a apărut şi a fost proiectat pe 15 ianuarie la  Societatea Academică din România. Zilele acestea a apărut în The Economist o prezentare. Eu nu l-am văzut, dar sper să fac rost de el cît de curînd.  Cred că astfel de filme ar trebui să circule “la liber”. Ştiu că tratează o temă delicată (pentru UE) şi dureroasă (pentru ţările non-UE din Est). Filmul îşi propune să arate “consecinţele nefaste ale extinderii Uniunii Europene în ce priveşte libera circulaţie a vecinilor ţărilor care au beneficiat de extindere, este vorba despre Republica Moldova şi Ucraina.” (Mai jos aveţi trailer-ul)

-
24 January, 2010
in: Blog, Noutati   
2 comentarii

Comments

2 Responses to “Sfîrşitul geografiei UE”

  1. gigel
    January 24th, 2010 @ 6:23 pm

    Hmm. L-am vazut la o prezentare la Berlin. E cam patetic si de induiosat un anumit tip de audienta. Fara nerv analitic. Pe de alta parte n-ar fi rau sa circule la liber…

  2. vasile
    January 24th, 2010 @ 7:00 pm

    eu nu l-am vazut… de asta ziceam ca e bine sa circule la liber ca nu e un film “de arta” ci un documentar pe bani europeni din cite am inteles.

Leave a Reply