Vasile Ernu

În viaţă există lucruri mult mai îngrozitoare decît moartea BR Anna Ahmatova

În viaţă există lucruri mult mai îngrozitoare decît moartea
Anna Ahmatova
blog

Festivalul la final

Festivalul a laut sfirsit. Sintem inca in viata. Ar fi de povestit foarte multe. Poate o sa scriu o analiza a primelor 3 editii.

Pentru mine acest festival a insemnat…  Dubravka Ugrešić (una dintre cele mai destepte scriitoare intilnite de mine),  Ognjen Spahić (o placere si omul si cartea). Cu Ádám Bodor din pacate nu am apucat sa vorbesc decit foarte putin. A mai insemnat Petru Cimpoeşu (ironie de supercalitate si asta chiar apreciez)… si m-am imprietenit (sper) cu O. Nimigean pe care nu-l cunosteam. I-am revazut pe Dan Sociu si pe Adriana Babeţi. 

Din pacate scriitorul drag mie, Zaza Burchuladze (Georgia), nu a mai ajuns din motive intemeiate. Dar va transmite o melodie de pe meleaguri caucaziene si promite ca va veni cit de curint prin Romania… din filmul lui Gheorghii Danelia, muzica  Giya Kancheli “Nu te mahni” (1969).. cam asa se termina toate chefurile pe la ei. Aici e vorba de un batrin care stie ca mai are de trait citeva zile  si-si organizeaza propriul chef-priveghi cu toti prietenii.

Muzica georgiana de film 2
Vezi mai multe video din film

-
31 October, 2010
in: Blog, Noutati   
2 comentarii

Comments

2 Responses to “Festivalul la final”

  1. Vladimir B.
    November 3rd, 2010 @ 7:48 pm

    Eşti sigur că filmul este a lui lui Giya Kancheli, “Nu te mahni”? După cunoştinţa mea Kanceli este COMPOZITOR. I-a verifică…coloana sonoră se poate să fie a lui!

  2. vasile
    November 4th, 2010 @ 2:03 am

    vladimir sincer sa fiu nu am verificat, am scris in fuga… stiu bine filmul… l-am vazut recent…. fireste ca e Gheorghii Danelia regia si muzica e a lui Kancheli.. corectez.. si mersi

Leave a Reply