Vasile Ernu

În viaţă există lucruri mult mai îngrozitoare decît moartea BR Anna Ahmatova

În viaţă există lucruri mult mai îngrozitoare decît moartea
Anna Ahmatova
blog

Fauna lui Andrei Gheorghe

Mihnea Măruţă în interviu cu Andrei Gheorghe.
ernu-si-andrei-gheorghel-foInterviul merge în stilul inconfundabil a lui AG. MM întreabă.  AG răspunde în avalanşe.  La un moment mă blochez. Citesc şi mă minunez… ce o fi în capul lui Andrei? Ce faună a adunat el acolo….
 
M.M.: Scriai cândva, pe blog, „ce-ar fi dacă mi-aş face un cerc de oameni care-mi seamănă?”. Zi-mi cinci oameni pe care i-ai lua în cercul ăsta, nu neapărat să-ţi semene. Fă-ţi un cerc.
 
– O să râzi: l-aş lua pe Pleşu imediat. Îmi place atât de tare de Pleşu, cu aşa drag mă uit la el, îl citesc… L-aş lua pe Ernu (scriitorul Vasile Ernu – n.M.M.), de exemplu, care-mi place foarte tare. L-aş lua pe Tolici (artistul plastic Roman Tolici – n.M.M.), mi-aş lua prietenii, pe unii nu-i ştii, alţii n-au relevanţă… Mă gândeam că am stat acum câteva zile cu Alex Gâlmeanu, fotograful, şi ne-am râs o seară întreagă, a fost interesant şi haios… L-aş lua şi pe nebunul de Vântu…
-
12 November, 2010
in: Blog, Noutati   
3 comentarii

Comments

3 Responses to “Fauna lui Andrei Gheorghe”

 1. als
  November 14th, 2010 @ 10:16 am

  dar nu-ti dai seama, vasile draga, k acelasi lucru se poate spune si dspr relatia ta cu andrei ghe? 🙂
  bun, inteleg k va leaga limba rusa & privelistea marina odessa-constanta… & faptul k va merge mintea la amnin2… dar in rest?! ma-ndoiesc k andrei ghe e – si el – ‘un om de stinga’… 😛

 2. vasile
  November 14th, 2010 @ 12:02 pm

  draga leo, zici tu ceva, dar eu nu-mi fac prietenii ideologice…. stii tu bine.

 3. als
  November 16th, 2010 @ 9:59 am

  nu ai ‘prietenii ideologice’?! ptiu, bata-te sa te bata, tu vrei sa te imprietenesti cu horia de la icr, pishikerule! :))

Leave a Reply