Vasile Ernu

În viaţă există lucruri mult mai îngrozitoare decît moartea BR Anna Ahmatova

În viaţă există lucruri mult mai îngrozitoare decît moartea
Anna Ahmatova
blog

Plec la Moscova!… dor pe scurt timp

Vasile Ernu isi lanseaza noul proiect editorial
la Festivalul International de Carte de la Moscova

• Varianta in limba romana a volumui va aparea in toamna acestui an • Festivalul International de Carte de la Moscova este una dintre cele mai importante manifestari de profil din Estul Europei, avind peste 200 de scriitori invitati; tema editiei de anul acesta este „The Future”

In perioada 11-14 iunie, Vasile Ernu este invitat la Festivalul International de Carte de la Moscova, unde isi va lansa noul proiect editorial, Heil Stalin! Sau ultimii eretici ai Imperiului (titlul provizoriu).
Vasile Ernu, cunoscut cititorilor datorita volumului Nascut in URSS (dublu recompensat cu Premiul pentru debut, de catre USR si Romania literara / tradus in Rusia si aflat in curs de aparitie in Italia, Spania, Bulgaria si Ungaria), participa la Tirgul de la Moscova in cadrul „EuroReadings”, un programul special, la care mai sint invitati scriitori de marca din Europa: Attila Bartis (Ungaria), Arnon Grunberg (Olanda), Wojciech Kuczok (Polonia), Rober Bober (Franta), Alek Popov (Bulgaria), Jonas Bengtsson (Danemarca) si Melissa P. (Italia).

„Heil Stalin! sau ultimii eretici ai Imperiului” (titlul provizoriu) spune – cu ironie, cinism si mult umor – povestea a doi eroi din doua lumi diferite: un batrin terorist care a incercat sa-l asasineze pe Stalin, devenit dizident ce a scandalizat mai multe regimuri politice, si un tinar scriitor specialist in tehnici de fraudare a bancilor. Doi eroi din doua generatii diferite, care isi impartasesc idei, tehnici de lupta si subsistenta, secrete de decodare a divreselor limbaje, precum si forme de rezistenta si virusare a unor mecanisme de control si represiune. Doi eroi nonconformisti recomanda cititorilor cele mai ingenioase forme de „aparare civila”, indiferent daca acestia se afla in Gulag sau pe Wall Street. Ce fel de arme, ce fel de substante si ce fel de „vraji” trebuie sa folosesti in societati cu un nivel ridicat de poluare ideologica?

-
10 June, 2009
in: Blog   
6 comentarii

Comments

6 Responses to “Plec la Moscova!… dor pe scurt timp”

 1. Sorin Hadârcă
  June 10th, 2009 @ 2:59 pm

  Fantastică noutate! Aştept cu nerăbdare ediţia românească. Ceea ce mă intrigă mai presus de toate e duetul protagoniştilor. În Morţii incomozi (comentat la mine pe blog) se vorbeşte despre magia politcienilor – te fac să priveşti în altă parte şi între timp se duce privatizarea patrimoniului public, plantaţiile, latifundiile, etc.

  Felicitări!

 2. Ski
  June 10th, 2009 @ 4:56 pm

  zna4it ty pisheshi na russkom, a potom perevodishi na rumânskom:D

 3. v.ernu
  June 11th, 2009 @ 1:46 am

  sorin,
  cind e varianta gata si apare in romana te anunt….
  v.ernu

 4. v.ernu
  June 11th, 2009 @ 1:50 am

  Daragoi Ski,
  kniga napisana nemnojko po ruski, nemnojko po ruminscki. A finalinii variant budet na ruminski. V primtzipe ea pishu na ruminski. Skoro vseo budet iasno….
  v.ernu

 5. Ski
  June 11th, 2009 @ 10:39 am

  jdem s neterpeniem. udaci

 6. Ski
  June 16th, 2009 @ 3:58 pm

  cum fu?

Leave a Reply